Pilates & Yoga

Na 10 lessen pilates voel je verschil. Na 20 lessen zie je het verschil. Na 30 lessen heb je een compleet ander lichaam. -Joseph. Pilates –

Ervaar tijdens deze prettige combinatieles de kwaliteiten van zowel pilates als yoga, verbinding tussen lichaam en geest. Ontwikkel zowel kracht als souplesse, ervaar rust en diepe ontspanning door inspanning.

De oefeningen zorgen voor een sterk lichaam, je voelt je gezond en flexibel en je vergroot hierdoor ook je kwaliteit van leven. Een correcte houding van rug, nek en schouder verlengt de spieren, voorkomt zo blessures en verhelpt spanningsklachten.

Pilates & yoga verenigt lichaam, geest en ziel. Belangrijk is dat je oefent binnen jouw eigen mogelijkheden. Het gaat om de kwaliteit van de beweging met behulp van de basisprincipes. Je voelt je algeheel krachtiger en meer ontspannen. Een krachtig lichaam zorgt voor een stabiele en sterke geest.

Ik zag tegen de eerste les op. Ik ben erg stijf en niet de slankste. Lig ik niet als een zoutzak in de les en moet ik mezelf niet in alle bochten wringen? Lig ik niet voor joker? Na de proefles dacht ik: dit is heel gaaf. Het viel heel erg mee. Judith stelt iedereen op haar/zijn gemak. Het moet niet, het kan. Heel relaxed en uitnodigend. Ieder mens is uniek en beweegt anders. Het gaat niet om hoe ver je kan, maar om het doen voor jezelf en hierin groeien. Ik merk verschil met alles wat ik doe. Ik kan nu met mijn handen de grond raken en ik ben leniger dan ooit. Ook met opstaan, ik sta veel fitter op dan normaal. Het werkt gewoon. Ik merk zoveel voordelen van de combinatie yoga en pilates. Ontspanning en leniger worden. Ook richting mijn oude dag en de last van mijn heupen. Met deze les kan ik echt mijn ei kwijt en is anders dan sporten. Het lost mijn pijnproblemen op. Zeker het laatste stukje van de les vind ik heerlijk. Die totale rust en ontspanning. Hier heb ik zoveel baat bij. Het gevoel alsof ik zweef en loskom van de grond. Even geen last van mijn gewrichten. En zo leeg in mijn hoofd, je bent er en ook weer niet. Ik ben nog nooit zo ontspannen geweest. Heel bijzonder en dit had ik veel eerder moet ontdekken. Ik heb een zware baan en ik kan dit nu veel beter aan. Ik kan tijdens de les even alles van mij af kan zetten en valt alles meer op zijn plek. Voorheen nam ik het mee naar huis. Nu een keer in de week zo’n ontspanningsmoment en hier kan ik de hele week op teren. Echt iedereen die een stressvolle baan of (gewrichts-)klachten heeft, of die aan hun toekomst denken qua gezondheid en soepel ouder worden, is deze les een aanrader.

Yvonne van der Vliet, 53 jaar